Frissítő masszázs - izomegeszseg.hu

Tartalomhoz ugrás
Szolgáltatások > Masszázs
Frissítő masszázs

A masszázs a legősibb gyógyeljárások közé tartozik; a test felszínén, kézzel végzett mechanikus kezelés.
Meghatározott  fogások kötött sorrendben kivitelezett sorozata, melyet a masszőr  begyakorolt, módszeresen, rendezett módon, adagolt erejű ritmikus  mozgásokkal hajt végre terápiás céllal. Az ember testét érő manuális  mechanikai behatások részben közvetlenül, részben közvetve  (neurohormonális úton) befolyásolják a sejtek és szövetek működését,  elsősorban lokálisan (nedvkeringés, izomtónus), de a távoli szervekben  is (zsigerek, központi idegrendszer).
Minden  masszázs alapja a kézzel történő érintés. A testi érintés alapvető  fontosságú az ember fejlődése és társadalmi illeszkedése szempontjából. A  keleti kultúrákban a férfiak, a nyugati kultúrákban a nők közötti  normális kohéziós erő. Mégis sokan idegenkednek tőle. Ennek oka, hogy  egyes kultúrkörökben a testi érintkezést szigorú (sokszor  ellentmondásos) társadalmi szokások szabályozzák.
A masszázs egyezményes etikai keretei feloldják az érintés tilalmait, érvényesülni engedve a kontaktus gyógyító hatalmát.
Masszázs  hatására fokozódik a vérkeringés, megváltozik a szervezetben keringő  vér eloszlása, a percenkénti pulzusszám és a vérnyomás. Fokozódik a  nyirokkeringés is. A keringés fokozódása mellett változik az anyagcsere,  a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a  méregtelenítés.
A  masszázs hatással van az idegrendszerre is. Erős ingerlő fogások  alkalmazása élénkítő hatású, fokozza a szervezet aktivitását. Ezzel  ellentétben a nyugtató jellegű fogások a test elernyedéséhez,  pihenéséhez járulnak hozzá.
Időpontfoglalás, bejelentkezés elsősorban online!

Telefonos megkereséseket szerdán 08:00 - 09:00 óra között fogadok a +36 20 / 418 - 9545-ös telefonszámon!
Amennyiben nem tudom felvenni a telefont, számkijelzés engedélyezése esetén minden esetben visszahívom!


Vissza a tartalomhoz